Strong

Strong is de high intensity interval training (HIIT) van Zumba. Ondanks dat het een workout van Zumba is, wordt er nauwelijks tot niet gedanst in deze les (30 min).

De les combineert HIIT met de wetenschap van Synched Music Motivation. Nu zal je je vast afvragen: wat houdt dat precies in? Dit betekent dat de muziek en bewegingen zo op elkaar worden afgestemd en gesynchroniseerd, dat je je grenzen gaat verleggen en je fitnessdoelen dus nog sneller zal behalen. 

Een typische Zumba Strong les

Om je spieren op te warmen en blessures te voorkomen, zal je altijd starten met een warming-up.

Na de warming-up gaat de les écht beginnen. In plaats van dansen vind je veel echte fitness oefeningen terug. Je werkt met afwisselende oefeningen vooral aan je conditie, uithoudingsvermogen en kracht. Verder bouw je spieren op waardoor er calorieën verbrand worden. De les staat altijd onder leiding van een gecertificeerde instructeur, die ervoor zorgt dat jij het maximale uit je workout haalt.

De oefeningen die je doet, worden voornamelijk gedaan aan de hand van je eigen lichaamsgewicht. Door de hoge intensiteit van de intervallen: zal het lichaam na de training, nog lang calorieën verbranden. Zumba Strong is daarom dé ideale les als je snel resultaat wilt behalen.