Bootcamp

Bootcamp is een effectief outdoor programma dat voor bijna iedereen geschikt is; vrouw of man, jong of oud, beginner of gevorderde. Iedereen kan immers lopen en iedere deelnemer bepaald zelf continue hun eigen niveau is het flink door stappen of juist joggen. Er wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht, obstakels zoals bankjes en hekjes en alles wat we tegenkomen buiten in het bos, maar op het veld van Total Body WorX, wordt gebruik gemaakt van ons speciaal aangeschafte buitensport materialen, om zo een circuit aan oefeningen te kunnen doen.

 

Doe jij graag aan buiten sporten? Wilt uw conditie verbeteren of een betere prestatie kunnen neerzetten?

Tijdens de Bootcamp lessen van Total Body WorX verbruikt u tussen de 600 en 800 calorieën. De vetverbranding start wanneer u begint te lopen op een hartslag van 60 tot 70 % van uw maximale hartslag. U verbrandt calorieën én uw conditie neemt toe. De Bootcamp van Total Body WorX  is een toegankelijke en leuke training die je zo zwaar kunt maken als je zelf wilt*. Let op: wie er eenmaal aan begint, raakt er aan verslaafd! Alle mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en fitheidsnieveaus kunnen aan de bootcamp trainingen deelnemen.

 

Materiaal

Verschillende materialen worden soms meegenomen om zo een circuit aan oefeningen in het bos zo variabel mogelijk te maken, zoals, TRX, dynaband, step, springtouw, rope, stropes, mat, e.d. Er wordt ook gebruik gemaakt van de obstakels die we tegen komen. Tijdens de Bootcamp lessen van Total Body WorX kan iedereen, onder professionele begeleiding, op zijn/haar eigen niveau trainen.

 

Workout

Kracht, conditie, snelheid, coördinatie en vetverbranding zullen snel verbeteren door middel van spelvormen, sprints, drills, core-werk en bodyweight oefeningen. Ondanks de hoge intensiteit van de bootcamp trainingen is er voldoende controle op de juiste uitvoering van de oefeningen. Tevens is een goede sfeer belangrijk.