Hatha Yoga

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende lichaamsoefeningen. Medidatie is een voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals poweryoga, worden de lichaamshoudingen niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende lichaamshoudingen.

Hatha-yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

 

Voor wie?

Ben je op zoek naar de juiste balans tussen in– en ontspanning? Een plek waar je rust in alle hectiek vindt? Dan ben je van harte welkom in deze groepsles. Yoga biedt vele voordelen voor je lichaam.

  • Ten eerste leer je beter balanceren d.m.v. de verschillende lichaamshoudingen, daardoor train je ook de spieren.
  • Yoga zorgt ervoor dat je leniger wordt of blijft
  • Yoga verbetert je gezondheid. Zo stimuleert het de bloedcirculatie, is het goed voor je botten en je immuunsysteem.
  • Yoga helpt je te ontspannen, dit is een van de mentale voordelen van yoga. Door het uitvoeren van pittige, fysieke yogahoudingen komt de (van nature) onrustige geest tot rust.

Na een yogales voel je je energiek en uitgerust.