Yoga

Yoga bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. De houdingen die je aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

 

Soms worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

 

Ook wie geen topsporter of primaballerina is, heeft baat bij deze yogales. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij deze yogales laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd. 

 

Voor wie?

Ben je op zoek naar de juiste balans tussen in– en ontspanning? Een plek waar je rust in alle hectiek vindt? Dan ben je van harte welkom in deze groepsles. Yoga biedt vele voordelen voor je lichaam.

  • Ten eerste leer je beter balanceren d.m.v. de verschillende lichaamshoudingen, daardoor train je ook de spieren.
  • Yoga zorgt ervoor dat je leniger wordt of blijft
  • Yoga verbetert je gezondheid. Zo stimuleert het de bloedcirculatie, is het goed voor je botten en je immuunsysteem.
  • Yoga helpt je te ontspannen, dit is een van de mentale voordelen van yoga. Door het uitvoeren van pittige, fysieke yogahoudingen komt de (van nature) onrustige geest tot rust.

Na een yogales voel je je energiek en uitgerust.

 

Als variant op de yoga, bieden wij ook de Shape & Yoga aan. Shape & Yoga is een heerlijke combinatie om connectie tussen geest en lichaam te krijgen en je spieren te verstevigen. De oefeningen bestaan vooral uit balans en grondoefeningen. Er word meestal afgesloten met ontspanningsoefening in de vorm van een bodyscan.

 

De Yoga en Shape & Yoga worden gegeven door:

    - Anja